profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 04:43
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΡΑΣΙΝΗ  ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΤΗΣ  ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

«Πράσινη κάρτα» για όλα τα καινούργια κτίρια

Του Ανδρέα Χριστοδουλάκη

Ξεκινούν σε λίγους μήνες τα επιδοτούμενα μερεμέτια στα παλιά σπίτια, με αντικατάσταση κουφωμάτων, τζαμιών, καυστήρων, λεβήτων και με μονωτικές βαφές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

 

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

Από τον Γιώργο Μαυρουλέα

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Η σημερινή πόλη (και δυστυχώς αυτό ισχύει για τις περισσότερες ελληνικές πόλεις και όχι μόνο για την Αθήνα) έχουν υποστεί μια πρωτοφανή αλλοτρίωση στην ταυτότητά τους. Και είναι να απορεί κάποιος πως καταφέρνουν ορισμένοι να λειτουργούν τόσο καταστροφικά για τον τόπο τους που υποτίθεται ότι τον αγαπούν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Γενναίες Αποφάσεις Σώζουν τις Πόλεις

Της Ζώγιας Κουταλιανού

«Συναίνεση, σοβαρότητα και γενναίες αποφάσεις» είναι το όχημα πάνω στο οποίο οι μεγαλουπόλεις πρέπει να κινηθούν εάν θέλουν να προσφέρουν στους κατοίκους τους ένα καλύτερο αύριο. Παραδείγματα γι' αυτό υπάρχουν, πόλεις αναστήθηκαν από τη μιζέρια και την υποβάθμιση, αλλού υλοποιούν μέτρα γενικής ανάπλασης με σύνθημα «η πόλη μας αύριο θα είναι ανθρώπινη».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

  Έρχονται Εταιρείες Εξοικονόμησης Ενέργειας

του Γιώργου Φιντικάκη

Εταιρείες που θα παρέχουν καθετοποιημένες ενεργειακές υπηρεσίες σε καταστήματα, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, βιομηχανίες, αλλά και σε κατοικίες, πρόκειται να κάνουν από το 2010 την εμφάνισή τους στην αγορά. Οι επιχειρήσεις αυτές, με μια σειρά από παρεμβάσεις στο κτίριο, από την καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης για θέρμανση και ηλεκτρισμό μέχρι την τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή και τους τοίχους, την αντικατάσταση τζαμιών, παλαιών καυστήρων και κλιματιστικών, ακόμη και ενεργοβόρων υπολογιστών, θα επιτυγχάνουν στους πελάτες τους εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30%-40%, ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Ή ΑΛΛΟΘΙ;

Τoυ Χρ. Σπίρτζη (α΄ αντιπρόεδρος ΤΕΕ)

Η εξοικονόμηση ενέργειας για τη χώρα μας μπορεί να χαρακτηριστεί ο κυριότερος ενεργειακός εγχώριος πόρος. Είναι γνωστές οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα προγράμματα και τα χρήματα που μπορούν να απορροφηθούν. Είναι γνωστή η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης τόσο από τη Ρωσία όσο και από τις εταιρείες των ΗΠΑ και τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική και οικονομική της πορεία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Καινοτόμα Κτίρια για την Εξοικονόμηση Νερού

Σε ένα νέο και εξαιρετικά ενδιαφέρον Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, του οποίου η υλοποίηση μόλις ξεκίνησε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος «MED 2007-2013», συμμετέχει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Συμβουλές για Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Αυτοκίνητο

Πολλοί οδηγοί αγνοούν κάποια πολύ απλά μέτρα με τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν δραστικά την κατανάλωση καυσίμου στην οδήγησή τους. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του οχήματος έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το αυτοκίνητο, για το περιβάλλον, αλλά και για την τσέπη του οδηγού.

Στα πλαίσια αυτά, σας παρουσιάζουμε μια σειρά από συμβουλές προς αυτή την κατεύθυνση: 

- Οδήγηση με μέτρο. Η επιθετική οδήγηση (υψηλή ταχύτητα, απότομη επιτάχυνση και επιβράδυνση) σπαταλά καύσιμα.

- Σκεφτείτε το ενδεχόμενο αγοράς ενός οχήματος με υψηλή αποδοτικότητα καυσίμου. Για παράδειγμα, τα υβριδικά που έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται προσφέρονται για το περιβάλλον της πόλης και καταναλώνουν ελάχιστη βενζίνη.

- Συνδυάστε διαφορετικές δουλειές σε ένα δρομολόγιο. Αν κάνετε τις ίδιες δουλειές με ξεχωριστά δρομολόγια σπαταλάτε καύσιμο λόγω του ότι ξεκινάτε κάθε φορά με «κρύα» μηχανή, ακόμα και αν κάνετε τα ίδια ακριβώς χιλιόμετρα.

- Η αντικατάσταση του φίλτρου αέρα μπορεί να βελτιώσει την κατανάλωση μέχρι και 10%.- Η συστηματική συντήρηση του οχήματος βοηθά στην αποφυγή σπατάλης λόγω φθοράς στο μπουζί, τα φρένα και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου.

- Η σωστή πίεση στα ελαστικά βελτιώνει την κατανάλωση μέχρι και 3,3%.

- Αν χρησιμοποιείτε το λάθος λιπαντικό (και όχι ανάλογο με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής) η κατανάλωση του οχήματος αυξάνεται κατά 1-2%.

- Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και τη χρήση του ίδιου οχήματος από πολλά άτομα στην καθημερινότητά σας.

- Μειώστε την τριβή με την τοποθέτηση φορτίων στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου αντί για την οροφή του. Η χρήση σχάρας στην οροφή αυξάνει την κατανάλωση κατά 5%.

- Το άδειασμα του αυτοκινήτου από περιττά αντικείμενα αυξάνει την απόδοσή του.

- Χρησιμοποιείστε τον κλιματισμό μόνο όταν είναι απαραίτητο.

- Τα οχήματα με cruise control, βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου, ειδικά σε μεγάλες διαδρομές.

- Αποφύγετε τις υψηλές ταχύτητες όπου δεν χρειάζονται. Μετά τα 90χμ/ώρα η απόδοση πέφτει κατακόρυφα.

- Η επιθετική οδήγηση σπαταλά καύσιμο και μπορεί να μειώσει την απόδοση κατά 33% στους αυτοκινητόδρομους και κατά 5% στην πόλη.

- Το «ζέσταμα» του αυτοκινήτου δεν είναι απαραίτητο. Σε πολύ κρύο κλίμα χρειάζονται μόλις 30 δευτερόλεπτα προκειμένου να ζεσταθεί ο κινητήρας και όχι παραπάνω.

 
  Πηγή: energia.gr, 18 Αυγούστου 2009
 
Εκτύπωση E-mail

Ηλεκτροδότηση από Υδρογόνο για τους Κατοίκους της Βενετίας 

Δύο σημαντικά διαδοχικά γεγονότα σημειώθηκαν αναφορικά με το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Enel κοντά στη Βενετία, το οποίο λειτουργεί με υδρογόνο. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύνδεσή της με τον αγωγό υδρογόνου από την Polimeri Europa (ENI), η μονάδα τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια με 100% χρήση υδρογόνου.

Οι κάτοικοι της Βενετίας είναι οι πρώτοι πολίτες παγκοσμίως που απολαμβάνουν τα οφέλη από το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της υδρογείου με μηδενικές εκπομπές ρύπων: το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Enel στη Fusina που λειτουργεί 100% με υδρογόνο.

Μετά τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων τον Απρίλιο του 2008, οι εργασίες για τις υποδομές και τον εξοπλισμό διενεργήθηκαν εντός των προγραμματισμένων χρονικών περιθωρίων. Η πρώτη δοκιμή του στροβίλου έγινε με χρήση μεθανίου την άνοιξη του 2009 και τώρα -μετά την αποπεράτωση του ειδικού αγωγού- το εργοστάσιο λειτουργεί πλέον αποκλειστικά με χρήση υδρογόνου.

Η αρχική σύνδεση του εργοστασίου με το εθνικό δίκτυο αποτελεί παγκόσμιο τεχνολογικό επίτευγμα, καθώς είναι η πρώτη μονάδα αυτού του τύπου που επιχειρεί κάτι τέτοιο. Ο καυστήρας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά γι’ αυτό το πρόγραμμα από την Ερευνητική Ομάδα της Enel σε συνεργασία με την General Electric Oil & Gas - Nuovo Pignone.

Η μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας υδρογόνου στη Fusina είναι ισχύος 12 MW, ενώ ακόμα 4 MW παράγονται από την υπάρχουσα λιθανθρακική μονάδα μέσω της επανάχρησης του θερμού αέρα που παράγεται από τον στρόβιλο που κινείται με υδρογόνο. Η παραγόμενη ενέργεια ισοδυναμεί με 60 εκατομμύρια kWh ετησίως, καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 20.000 νοικοκυριών και αποτρέπει την έκλυση 17.000 μετρικών τόνων ρύπων CO2 ετησίως.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε το 2008, το υδρογόνο που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας της Enel θα το προμηθεύει η εταιρεία πυρόλυσης Polimeri Europa (ENI), που χρησιμοποιεί υδρογόνο για τη λειτουργία των δικών της μονάδων. Η μονάδα, που είναι η πρώτη αυτής της κατηγορίας παγκοσμίως, έχει χτιστεί στον χώρο της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας «Andrea Palladio» της Enel στη Fusina, δίπλα στις εγκαταστάσεις πετροχημικών του Porto Marghera, από όπου προμηθεύεται το υδρογόνο, το οποίο προκύπτει ως υπο-προϊόν της διαδικασίας επεξεργασίας.

Η συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα προγράμματα που τελούν υπό την αιγίδα του Πάρκου Υδρογόνου, ενός κονσόρτιουμ που ιδρύθηκε το 2003 με την πρωτοβουλία της Ενωσης Βιομηχανιών της Βενετίας με χρηματοδότηση της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ από την Επαρχία Veneto και το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το κονσόρτιουμ έχει στόχο την προαγωγή της ανάπτυξης και αποπεράτωσης τεχνολογιών με χρήση υδρογόνου στον τομέα των μεταφορών και της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Porto Marghera.

Η μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας «Andrea Palladio» αντανακλά τη δέσμευση και την απόφαση της Enel να ανταποκριθεί στην πρόκληση της παραγωγής επαρκούς ηλεκτρικής ενέργειας σε ανταγωνιστικές τιμές με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πέρα από την ηλεκτρική μονάδα υδρογόνου, η Fusina είναι πρωτοπόρος καθώς έχει μετατρέψει σε φιλικό προς το περιβάλλον όλο τον κύκλο παραγωγής, χρησιμοποιώντας με ασφάλεια 70.000 μετρικούς τόνους τυποποιημένου καυσίμου από απορρίμματα RDF. Το προϊόν των απορριμμάτων 300.000 ανθρώπων χρησιμοποιείται αντί του λιθάνθρακα στο boiler της μονάδας, γεγονός που όχι μόνο αξιοποιεί την ενέργεια που περιέχεται στα απορρίμματα, αλλά αποτρέπει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από αυτά.

Ποια είναι η Enel


Η Enel μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας παγκοσμίως: παράγει, διανέμει και εμπορεύεται ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε πάνω από 52 εκατομμύρια πελάτες, σε είκοσι δύο (22) χώρες στην Ευρώπη, στη Βόρειο και στη Λατινική Αμερική. Με συνολική παραγωγική ισχύ 30.000 MW από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (υδροηλεκτρική, γεωθερμική, αιολική, φωτοβολταϊκά και βιομάζα) η Enel είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


Πηγή: εφ. "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 20/08/2009
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 13 από 27

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca) -- ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg