profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
Άρθρα
Εκτύπωση E-mail
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 29/12/2015
 
 
Προς
περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου
Θέμα: Εναλλακτικές προτάσεις για την αξιοποίηση των εργαλείων της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αττικής.
 
Σε συνέχεια της επιστολής μας για την δημιουργία μόνιμης αναπτυξιακής σύμπραξης με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης  για την λειτουργία του Πεδίου του Άρεως και άλλων σχετικών δράσεων, επανερχόμαστε με νέες εναλλακτικές προτάσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να λυθούν τα σοβαρά και χρονίζοντα ζητήματα κοινωνικής παρέμβασης.

Αντιλαμβανόμενοι  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της ως τώρα ανυπαρξίας πλήρους θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση της κοινωνικής οικονομίας, του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και άλλους φορείς κοινωνικής οικονομίας, διαπιστώνουμε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Αττικής και κάθε φορέας αυτοδιοίκησης έχει, ακόμη και με το υπάρχον νομικό καθεστώς, τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό με δύο τουλάχιστον τρόπους.

1.  Πρώτον, με την προκήρυξη ενός εξειδικευμένου προγράμματος ΕΣΠΑ με μικρό προϋπολογισμό ανά δικαιούχο 25 ως 30 χιλ. ευρώ.
2. Δεύτερον με απευθείας αναθέσεις σε εργασιακούς κοινωνικούς συνεταιρισμού μέχρι 15 χιλ. ευρώ για να αναλάβουν έργα φύλαξης, συντήρησης και κοινωνικής φροντίδας.
 
Αναλυτικότερα:
 
1. Προτείνουμε την προκήρυξη από την  Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ενός προγράμματος χρηματοδότησης για πολλά μικρά και συγκεκριμένα έργα σε πολλές ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλους φορείς κοινωνικής οικονομίας (σύμφωνα με τον ν. 4019/11), με ανώτατο όριο χρηματοδότησης 25,000 ευρώ. Η δράση αυτή είχε εφαρμοστεί με επιτυχία το 2007 και 2008 γνωστή ως «Α και Β κύκλος». Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η νομιμότητα και με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αλλά και η διαφάνεια, ο αντικειμενικός προσδιορισμός  των έργων, η κοινωνική μόχλευση με την συμμετοχή πολλών μικρών φορέων της κοινωνικής οικονομίας και δομών αλληλεγγύης.
 
2.  Αν το παραπάνω έργο θέλει χρόνο, προτείνουμε την απευθείας ανάθεση πολλών μικρών έργων σε ΚΟΙΝΣΕΠ ως 15,000 ευρώ ανά φορέα για στοχευμένες δράσεις. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η άποψη πως «δεν μπορεί να γίνει τίποτε για την κοινωνική οικονομία με το υπάρχουν θεσμικό πλαίσιο», δεν ευσταθεί καθώς εμείς εκτιμούμε ότι για τα παραπάνω, δεν υφίσταται νομικό κώλυμα. Οι όποιες ενστάσεις απλώς  καταλήγουν να εξυπηρετούν μάλλον τα κατεστημένα συμφέροντα συντεχνιών και γραφειοκρατίας, που αδιαφορούν για το κοινωνικό όφελος και το θετικό πολιτικό αντίκτυπο και ενδιαφέρεται μόνο για τη συντήρηση μονοπωλιακών καταστάσεων σχετικώς με το έργο που έχει να επιτελέσει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
 
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, ως τώρα, οι ΚΟΙΝΣΕΠ δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από χρηματοδοτούμενα από την πολιτεία έργα και έτσι πολλές αδυνατούν να ξεκινήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η ορθή κυβερνητική πολιτική, όπως έχει εκφραστεί από τα πρωθυπουργικά χείλη είναι ότι «η κοινωνική οικονομία αποτελεί βασικό μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο κατεξοχήν φορέας που είναι πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών, μπορεί και πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα ενισχύσουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα από τα κάτω, θα αξιοποιήσουν το ανενεργό εργατικό δυναμικό και τους ανενεργούς υλικούς πόρους που έχει στην διάθεσή της και δεν μπορεί να αξιοποιήσει λόγω υποστελέχωσης των ΟΤΑ.
 
Απαιτούνται λοιπόν τολμηρές και καινοτόμες πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση  με στόχο να κινητοποιηθούν και να ενισχυθούν  οι φορείς της κοινωνικής οικονομίας, με τρόπο που και να διασφαλίζει την νομιμότητα προς  το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά συγχρόνως να δίνει λύσεις σε πάμπολλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου.
Είμαστε στη διάθεσή σας, για προσωπική συνάντηση για την πληρέστερη και ενδελεχή ανάπτυξη των προτάσεων αυτών.
 
Για την Π.Ε.Σ.Κ.Ο.
 
Ευάγγελος Σπινθάκης
 
Εκτύπωση E-mail
ekdilosi.jpg
 
Εκτύπωση E-mail
ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Υιοθετήθηκε από τη Διάσκεψη των ΔΜΚΟ στη συνεδρίασή της την
1η Οκτωβρίου 2009


CONF/PLE(2009)CODE1Η ελληνική μετάφραση του «Κώδικα ορθών πρακτικών για τη συμμετοχή των πολιτών στη
διαδικασία λήψης αποφάσεων» έγινε με επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ στην
Ελλάδα, που εντάσσεται στον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου
(EEA Grants 2009 – 2014) και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Εάν θέλουμε η ανθρωπότητα και αντιστοίχως η Ελληνική κοινωνία
να βγει από το αδιέξοδο της κρίσης

Η οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών είναι το «μέσον»
και ο Συνεργατισμός και η Κοινωνική Οικονομία το «μήνυμα»

 

 

thesmoi-kai-efarmoges-tis-koinonikis-oikonomias--vasilis-taktikos.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες:

2108813760

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 


 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

«Κέντρα Ενεργών Πολιτών»

Με αυτοοργάνωση και την υποστήριξη των Δήμων

 

  (Μια πρόταση του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών προς όλους τους Δήμους της χώρας)

Το «Σύμφωνο Συνεργασίας» του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών με πολλούς Δήμους της χώρας αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Με συνεργασία και κοινές προσπάθειες ιδρύονται κοινωνικοί συνεταιρισμοί, οίκοι αλληλεγγύης, κοινωνικά σούπερ μάρκετ και κοινωνικά αγροκτήματα, φροντιστήρια και ιατρεία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail
Στην αντιμετώπιση της ανεργίας

 και της σπατάλης των κοινοτικών πόρων

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ1.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ,
2.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,
3.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
4.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
5.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  και
6. Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, όπως εκπροσωπούνται νόμιμα από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, που έχει έδρα την Αθήνα, οδός 3η Σεπτεμβρίου αρ. 69.
ΚΑΤΑ

 1.    Του Υπουργού Εργασίας, οδός Καραγιώργη Σερβίας αρ. 8 και
2.    Του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Οικονομικών.
Συγκοινοποιούμενο  στην Επιτροπή  Θεσμών   και  Διαφάνειας   της  Βουλής.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

 

Mε αγωγές πρέπει όσες οργανώσεις αδίκως

συκοφαντούνται

 

Δεν μπορεί να συκοφαντούνται ολες οι ΜΚΟ επείδη κάποιοι ειναι διαπλεκόμενοι με το πολιτικό πελατειακό σύστημα.

  

 

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ "ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Κοιμούνται όρθιοι μερικοί εκεί στην Λ. Συγγρού. Την ίδια στιγμή που εξαπολύουν επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τιςπράσινες ΜΚΟ που θα συνεργαστούν με το υπουργείο Απασχόλησης σε προγράμματα για την αντιμετώπιση τηςανεργίας, το ΠΑΣΟΚ και τα λαγωνικά του... έχουν στα χέρια τους φάκελο για την ΜΚΟ "Εργο Πολιτών" πουδημιουργήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού την περίοδο της διπλής θητείας του Κώστα Καραμανλή. Είναιγνωστό ότι ο Π. Γερουλάνος έχει στα χέρια του την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τη μαύρητρύπα 14 εκ. ευρώ στη συγκεκριμένη ΜΚΟ επί των ημερών του "δημοσιογράφου" Βασίλη Τακτικού και του επίσης"δημοσιογράφου Στέλιου Συρμόγλου. Και οι δυο είχαν διοριστεί από το τότε πρωθυπουργικό γραφείο και σήμεραοι Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ ψάχνουν νέα στοιχεία για την περίεργη δράση του Τακτικού που όπως όλα δείχνουνεπεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Είναι αυτός που εκδίδει την Οικολογική εφημερίδα ΟΙΚΟ-PRESS. Στην Συγγρούδεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους; Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά ότι δεν αποδοκιμάζουν τέτοια μπουμπούκια... 

 

 

Πράκτορας της Νέας Δημοκρατίας μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Ο Βασίλης Τακτικός;

Πως τεκμηριώνεται ότι ανήκει στα «γαλάζια λαμόγια»

Όλοι στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών τον εμφανιζόμενο ως διορισμένο από τον Καραμανλή μέλος του Δ/Σ του Κρατικού οργανισμού Έργο Πολιτών»¨ τον γνωρίζαμε σαν παλαιό κομματικό στέλεχος ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφο της «Εξόρμησης» διαδοχικά στέλεχος της Νεολαίας, του Τομέα διαφώτισης και του τομέα επικοινωνίας μέχρι το 2000 που παράτησε την κομματική δράση για να ασχοληθεί γενικότερα με το οικολογικό κίνημα.

Από κανένα επίσημο και έγκυρο στοιχείο δεν φαίνεται ως μέλος της Διοίκησης του ¨’ Έργου Πολιτών» τα μέλη του οποίου είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο. Κανένα πόρισμα δεν γράφει το παραμικρό για οικονομικές σχέσεις με το έργο πολιτών .

Μήπως τελικά ήταν μυστικός πράκτορας της Ν.Δ μέσα στο Πασοκ..

Δώστε μας και μας ρε παιδιά κανένα στοιχείο γιατί θα πρόκειται για μεγάλη αποκάλυψη…. 

 

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΩΝ 1ης Συνεδρίασης (15-3-2011) της Γραμματείας του

 

Στις 15-3-2010  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της πρώτης συνάντησης της Γραμματείας των Συντονιστών του Παρατηρητηρίου στην Αίθουσα του Οργανισμού ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Στην εισήγηση που έγινε από τον ΒασίληΤακτικό και την Μαρία Χατζή υπογραμμίστηκε Ο σκοπός του Παρατηρητηρίου που αντικειμενικά Μαζί με όλα τα υφιστάμενα δίκτυα, έχει να αντιμετωπίσει το θεσμικόέλλειμμα της δημόσιας διαβούλευσης στη χώρα μας. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Από το δίκτυο Σύμπραξη ΜΚΟ σας στέλνουμε τα κείμενα που αφορούν το επίμαχο θέμα της δια βίου μάθησης’.

 

Η αντίθεση μας προς το νομοσχέδιο ‘δια βίου μάθησης’ όπως έχει διατυπωθεί μέχρι τώρα από το Υπουργείο - που ταυτίζει τη διαρκή διαβίου μάθηση με τη σχολική ‘βιομηχανία,’ πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναικαθολική από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών εάν, οι ίδιες συνειδητοποιήσουν το δικό τους ρόλο σε αυτό τον τομέα. Δεν πρόκειται για μια συνδικαλιστική απαίτηση δικαιωμάτων των ΜΚΟ αλλά για πράξη υψηλής κοινωνικής υπευθυνότητας για το μέλλον της παιδείας και της κουλτούρας στο συνολό τους.

Απέναντι στο κυρίαρχο εκπαιδευτικό σύστημα του γραφειοκρατικού σχολείου που έχει ξεπεράσει τα όρια του και θέλει να αλώσει ένα χώρο ζωντανής δημιουργικότητας και ελευθερίας όπως είναι ο χώρος  της εξωσχολικής δια βίου μάθησης μέσα στην παραγωγή, την κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική δράση, οι κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις οφείλουν να αντισταθούν για ουσιαστικούς λόγους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με επίσημεςμετρήσεις στην Ε.Ε από τη δεκαετία του 70 το 70% των γνώσεων που κατέχει ο άνθρωπος προέρχονται από την άτυπη δια βίου μάθηση και μόνον το 30% από το σχολείο.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τιςμετρήσεις η Ε.Ε διαμόρφωσε και τις πολιτικές που αναδεικνύουν τον ρόλο της διαρκούς δια βίου

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Νομοσχέδιο δια την δια βίου μάθηση

 
 

Ένα νομοσχέδιο κομμένο ραμμένο στα μέτρα των συντεχνιών της εκπαίδευσης και όχι στις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας.

 
 
Το νομοσχέδιο για την «δια βίου μάθηση»με την φιλοσοφία την οποία παρουσιάζεται στη διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας, τα θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά εργαλεία τα οποία προτείνει στην ουσία είναι μια προέκταση της τυπικής κρατικής και ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικές Συμπράξεις Τ.Α. και Μ.Κ.Ο.
 
Το «Δίκτυο Σύμπραξή Μ.Κ.Ο» παρουσιάζει ένα Μοντέλο Στρατηγικής Συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών για θέματα κοινωνικής οικονομίας και περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ- δικτυωθείτε 1Χ100Χ100Χ100=
Για μια ηλεκτρονική εφημερίδα τοίχου στο facebook
Οι πολίτες νοιώθουν πάντα ανίσχυροι μπροστά στα μαζικά μέσα επικοινωνίας ακόμη και όταν έχουν ισχυρές απόψεις και τις γράφουν.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
και οι προκλήσεις της εποχής μας 
 
Η διοργάνωση των βραβείων “BRAVO” για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη (ΕΚΕ) που έγινε στις 3 Ιουνίου στο Ζάππειο από το μη Κυβερνητικό Οργανισμό Quality Net, έφερε ξανά στο προσκήνιο το κρίσιμο ζήτημα της κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας την σημασία της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail
Διοργάνωση ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών ΜΚΟ και τοπικών δικτύων και συλλόγων με θέμα: Εθελοντισμός - Κοινωνική Οικονομία, Πράσινη Ανάπτυξη & Περιβάλλον.  
 
 
Τα συνέδρια διοργανώνονται στο πλαίσιο οριζόντιας συνεργασίας Δήμων «Έργου Πολιτών» και συπράξεων των ΜΚΟ.. εν ‘όψει του προγράμματος Καλλικράτη
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

  Η«Κοινωνική Οικονομία» το  κρυφό έλλειμμα της χώρας    

 

 Στην εισηγητική έκθεση που ακολουθεί παρουσιάζουμε το θεσμικό έλλειμμα της κοινωνικής οικονομίας στην χώρα μας και την συνεχιζόμενη γραφειοκρατική σπατάλη στην διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Τον πολυκατακερματισμό των αρμοδιοτήτων  το έλλειμμα οριζόντιου συντονισμού και σχεδιασμού της κυβέρνησης στο ζήτημα της κοινωνικής οικονομίας και το έλλειμμα ουσιαστικής θεσμικής διαβούλευσης με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που συνεχίζει να υφίσταται.  

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 31 από 80

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca)

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό
(Πρέσπα - Κορυτσά)

content1.jpg

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg