profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 16:48
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
Περιβάλλον και Υγεία
Εκτύπωση E-mail
Ανθοϊάματα & Ομοιοπαθητική  

 

Η ανθοθεραπεία και η ομοιοπαθητική εμφανίζουν κάποιες πολύ βασικές ομοιότητες. Και οι δύο αποτελούν εναλλακτικές προσεγγίσεις, των οποίων η δράση ασκείται μέσω της από του στόματος λήψης ενεργειακών σκευα- σμάτων. Και στις δύο μεθόδους, για την επιλογή των θεραπευτικών σκευασμάτων λαμβάνεται υπ’ όψιν η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου.

Και οι δύο μέθοδοι είναι σε θέση να ασκήσουν πολύ σημαντική επίδραση στον ανθρώπινο ψυχισμό και γενικότερα στην υγεία. Και οι δύο μέθοδοι είναι ολιστικής φύσης, δηλαδή ασχολούνται με τον άνθρωπο στο σύνολό του, θεωρώντας την υγεία και την ασθένεια σαν εκφράσεις της καλής ή μη λειτουργίας και συνεργασίας ανάμεσα στο σώμα,στην ψυχή και στο πνεύμα.Υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους.

Η ομοιοπαθητική γενικά εμφανίζει μια πολύ πιο ισχυρή και άμεση επίδραση στη σωματική σφαίρα από ό,τι τα ανθοϊάματα, πράγμα που την καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλη για αρρώστιες και προβλήματα σωματικής φύσης. Τα ανθοϊάματα μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε ψυχοσωματικά προβλήματα, εφ’ όσον είναι γνωστό το ψυχολογικό προφίλ που συνδέεται με την εμφάνισή τους.

Αν και η επίδραση των ανθοϊαμάτων μπορεί να είναι έντονα ψυχοπροφυλακτική, δεν φαίνονται -τουλάχιστον με τον τρόπο που εφαρμόζονται σήμερα- να είναι το ίδιο κατάλληλα με την ομοιοπαθητική στο να αναστρέφουν ήδη εκδηλωμένες σωματικές βλάβες στον οργανισμό.Η επιλογή του ομοιοπαθητικού φαρμάκου βασίζεται τόσο σε ψυχολογικούς όσο και σε σωματικούς παράγοντες και λαμβάνει υπ’ όψιν ένα πλήθος σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων, εκδηλώσεων και συνηθειών.

Τα ανθοϊάματα αντίθετα επιλέγονται αποκλειστικά και μόνο με βάση την ψυχολογία του ατόμου.Σύμφωνα με την κλασσική ομοιοπαθητική το φάρμακο που ανταποκρίνεται στην παθολογία του ασθενούς και συγκεφαλαιώνει τα κύρια χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας του είναι μόνο ένα κάθε φορά (similimun). Στην ανθοθεραπεία μπορούμε να δημιουργούμε συνδυασμούς ανθοϊαμάτων, συνθέτοντας τα κύρια ψυχολογικά χαρακτηριστικά του ατόμου στη δεδομένη χρονική στιγμή, χωρίς να δεσμευόμαστε από τη φυσιολογία και τα σωματικά του συμπτώματα.

Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί το ομοιοπαθητικό φάρμακο που ταιριάζει σε μια περίπτωση, επειδή η ιδιοσυγκρασία εμφανίζεται ασαφής και περιπεπλεγμένη από ομοιοπαθητική άποψη. Πάντα όμως είναι δυνατόν να προσδιορίσει κανείς κατάλληλα ανθοϊάματα, αξιολογώντας συναισθήματα και εκδηλώσεις στη συμπεριφορά.Το ομοιοπαθητικό φάρμακο συχνά λαμβάνεται σε εφ’  άπαξ δόση, εμφανίζει μια σταδιακή αύξηση της ισχύος της δράσης του, φτάνοντας σε μια κορύφωση μετά από την οποία τα αποτελέσματα μπορεί να αρχίζουν να φθίνουν. Τότε μόνο το αρχικό φάρμακο μπορεί να επαναληφθεί ή να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

Τα ανθοϊάματα δρουν σταθερά, η επίδρασή τους πολλαπλασιάζεται με τον χρόνο και δεν εξασθενεί, όσο καιρό και αν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει κάποιος. Επίσης μπορούν να επαναλαμβάνονται όποτε κρίνει κανείς ότι τα χρειάζεται, χωρίς περιορισμούς. Αν το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν είναι κατάλληλο, μπορεί να προκαλέσει παροδικά κάποια συμπτώματα, τα οποία συμπτώματα θα ήταν σε θέση να θεραπεύσει αν υπήρχε η αντίστοιχη πάθηση (proving, ‘όμοιον πάθος’).   

 

Στην ανθοθεραπεία αυτό δεν συμβαίνει. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο συχνά προκαλεί θεραπευτικές επιδεινώσεις. Με τα ανθοϊάματα αυτό είναι πολύ σπάνιο. Η δράση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου εμποδίζεται (‘αντιδοτείται’) από ορισμένες ουσίες, όπως η καφεΐνη, η καμφορά ή η μέντα. Δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με τα ανθοϊάματα.Το ομοιοπαθητικό φάρμακο θα δράσει εφ’ όσον υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα ή μιασματική επιβάρυνση. Ανθοϊάματα όμως μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς και για να καλλιεργήσει κάποιες θετικές συναισθηματικές καταστάσεις και ικανότητες που επιθυμεί, αλλά που η έλλειψή τους δεν συνιστά κατ’ ανάγκην πρόβλημα.

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολύ λιγότεροι ‘νόμοι’ και περιορισμοί στην ανθοθεραπεία, σε σχέση με την ομοιοπαθητική.  Σε αντιστάθμισμα όμως, η θεραπεία με ανθοϊάματα δεν έχει τη δυνατότητα να καθοδηγείται από την ύπαρξη σωματικών συμπτωμάτων ή άλλων φυσικών χαρακτηριστικών και οφείλει να βασιστεί εξ ολοκλήρου στη βαθιά αντίληψη και γνώση των διαδικασιών της ψυχής.

 Το άρθρο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο της Μαρίνας Αγγελή ‘Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ’.  
 
Εκτύπωση E-mail

ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 

14.jpg
Φωτό:Wikimedia                             

Ανέκαθεν ο άνθρωπος είχε το όνειρο να επέμβει στα διάφορα καιρικά συστήματα και να τα τροποποιήσει (γνωστή είναι οι διάφοροι μάγοι, θεοί, βροχοποιοί κλπ).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Τι είναι η μεσογειακή διατροφή

Γράφει η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΟΝΤΟΡ, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια στο ΙΔΕΚΕ Ηλιούπολη, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Η διατροφή των ατόμων που ζουν στις χώρες της νότιας Ευρώπης από το 1960 αποτελεί τη βάση μιας υγιεινής διατροφής, η οποία ονομάζεται μεσογειακή διατροφή. Η μεσογειακή διατροφή έκανε διάσημη την Ελλάδα οδηγώντας τους ειδικούς ανά τον κόσμο να στρέψουν τον ενδιαφέρον τους στο «φαινόμενο της Κρήτης», όπως ονομάστηκε, χάρη στη μακροζωία του πληθυσμού του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

για την

θρεπτική πυκνότητα των τροφίμων;

 

Παρασκευή, 08 Αύγουστος 2008               

 

Παπαχρήστος Παρασκευάς, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Α.ΤΕ.Ι.Θ., M.Sc στην Διασφάλιση Ποιότητας aaaaaaaaaasdf.jpg

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτύπωση E-mail

Η Διατροφή

Ως Πρόληψη

του Αντώνη Καφάτου, παιδιάτρου, καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης            

Η πρωτογενής και η δευτερογενής πρόληψη, εκτός από την τεράστια αποτελεσματικότητά τους όπου και όποτε έχουν εφαρμοσθεί, είναι εντελώς υποτιμημένες στην Ελλάδα και δεν λαμβάνονται υπ' όψιν από κάθε εθνικό προγραμματισμό χρηματοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 17 από 17

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca)

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό
(Πρέσπα - Κορυτσά)

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg