profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 02:07
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
Θεματικά πάρκα PDF Εκτύπωση E-mail
10.02.09

 

Θεματικά πάρκα

και ταμιευτήρες νερού στα ορεινά 

Μια πολύ σημαντική απόφαση για τον εναλλακτικό τουρισμό στην χώρα μας υπογράφτηκε στις 28/01/2008 από τον υπουργό τουριστικής ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο, και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Τα θεματικά πάρκα ήσαν επιλέξιμα από τον Αναπτυξιακό Νόμο αλλά έλλειπαν οι προδιαγραφές σχετικής υπουργικής απόφασης (Κ.Υ.Α.).

Τώρα πλέον με αρκετή καθυστέρηση μπορούν υποβληθούν σχετικές προτάσεις από επενδυτές.

Το άλλο προωθητικό μέτρο για επενδύσεις στον αγροτικό χώρο που δημιουργεί προϋποθέσεις και για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, είναι μια σειρά από επιχορηγούμενες δράσεις για μικρά φράγματα και ταμιευτήρες νερού που δημιουργούν υποδομές και για ιδιωτικές επενδύσεις.

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται για πρώτη φορά λεπτομερώς οι προδιαγραφές των θεματικών πάρκων για την υπαγωγή τους στο καθεστώς κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου. Ο ισχύων αναπτυξιακός νόμος (ν. 3299/2004) είναι ο πρώτος που προβλέπει τη χρηματοδότηση θεματικών πάρκων. Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ορίζονται τα θεματικά πάρκα ως εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, όπου προσφέρονται ψυχαγωγικές ή μορφωτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες. Ο ορισμός τους είναι αρκετά ευρύς ώστε να περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά είδη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αναπτυχθούν πολλές και διαφορετικής θεματολογίας επιχειρήσεις.

Τα θεματικά πάρκα αποτελούν μια πολύ διαδεδομένη μορφή ψυχαγωγίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι επικεντρωμένα γύρω από ένα ή περισσότερα κεντρικά θέματα και αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών για την περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένα αλλά και, εν γένει, τη χώρα όπου φιλοξενούνται.

Τα θεματικά πάρκα αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη λιγότερο αναπτυγμένων, μέχρι σήμερα, περιοχών. Από τα γνωστότερα θεματικά πάρκα του εξωτερικού είναι των αμερικανικών στούντιο της Disney, της Universal και της Warner Bros, το Bobbejaanland και το Walibi στο Βέλγιο, το Madurodam στην Ολλανδία, το Europa-Park στη Γερμανία, το ψυχαγωγικό πάρκο του Asterix και το Futuroscope στη Γαλλία και το πάρκο του Γκιούλιβερ στην Αγγλία. Σε όλων τον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από εκατόν πενήντα θεματικά και ψυχαγωγικά πάρκα.

Το άλλο μέτρο που προκυρήχθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχορηγεί δημόσια έργα που έχουν ως στόχο την δημιουργία υποδομών, όπως είναι τα μικρά φράγματα και ταμιευτήρες, για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων για την εξοικονόμηση ύδατος και την αποφυγή απωλειών υδάτων. Αυτό επιτυγχάνετε εκμεταλλεύονται της επιφανειακές απορροές υδάτων, τον τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδροφορέων, εκσυγχρονισμό και βελτίωση συνθηκών άρδευσης, στράγγισης, προσπέλασης καθώς και υποδομών που αφορούν στην παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης των υδροφορέων. Έργα όπως τα μικρά φράγματα και οι ταμιευτήρες εκτός από την διαχείριση του νερού μπορούν να δημιουργήσουν γύρω από αυτά της προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήματα απευθυνθείτε στο δικτυότοπο του ΙΝ.ΜΕ.Κ.Ο. www.edo-mko.gr ή τηλεφωνήστε μας 210 8813760, 210 8813761.

Τελευταία ανανέωση ( 20.09.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca)

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό
(Πρέσπα - Κορυτσά)

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg