profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 16:21
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
PDF Εκτύπωση E-mail

SOS για τον Πλανήτη...

Η αδυναμία επίτευξης μιας συμφωνίας για τις κλιματικές αλλαγές στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον προσεχή Δεκέμβριο μπορεί να αποτελέσει απειλή για την αναγκαία αναθεώρηση του διεθνούς εμπορικού συστήματος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί.

Τα σχόλιά του αντανακλούν τους φόβους ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου και τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο και στο χώρο του εμπορίου με καταστροφικές συνέπειες.

Η Ινδία έχει ήδη εκφράσει τη δυσφορία της στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον για τη δασμολόγηση των εκπομπών άνθρακα που προβλέπεται στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Ομπάμα για το περιβάλλον.

Απευθυνόμενους στους υπουργούς Εμπορίου των 39 χωρών που συναντήθηκαν στο Νέο Δελχί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον Γύρο της Ντόχα, ο κ. Λαμί τάχθηκε εναντίον της υιοθέτησης εμπορικών πρακτικών για την επιβολή αλλαγών σε θέματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

«Εύχομαι ειλικρινά να επιτευχθεί μια συμφωνία στην Κοπεγχάγη. Αν αυτό δεν συμβεί, η δουλειά μας στον ΠΟΕ θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη», δήλωσε ο κ. Λαμί στους Financial Times. «Αυτού του είδους τα μέτρα δεν θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η χρήση εμπορικών πρακτικών για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζει, οι ηγέτες των χωρών που θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη της G20 στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ εντός του μήνα, θα πρέπει να θέσουν ως μεγαλύτερη προτεραιότητα την επίτευξη μιας συμφωνίας για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. «Είμαι βέβαιος ότι η σχέση ανάμεσα στο διεθνές εμπόριο και τις κλιματικές αλλαγές θα μπορούσε να καθοριστεί καλύτερα ύστερα από την επίτευξη μιας διεθνούς συμφωνίας για τις κλιματικές αλλαγές», τόνισε ο κ. Λαμί.

Ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες εκφράζουν την ανησυχία τους για την επιβολή δασμών που σχετίζονται με το περιβάλλον στις εισαγωγές από τις αναπτυγμένες χώρες. Όπως υποστηρίζουν, το μέτρο αυτό αποτελεί μορφή προστατευτισμού.

Σε μια εποχή που οι αναπτυγμένες χώρες προσπαθούν να πείσουν αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία, να προχωρήσουν σε μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων στην ατμόσφαιρα, πολλοί περιβαλλοντολόγοι χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη» την επιβολή μέτρων εμπορικού χαρακτήρα.

«Η συζήτηση για την επιβολή εμπορικών πρακτικών σε περιβαλλοντικά θέματα έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης», επισημαίνει κορυφαίος ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος.

Πολλοί διαπραγματευτές θεωρούν ότι η επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών που πραγματοποιούνται στο Νέο Δελχί αυτή την εβδομάδα θα επαναφέρει το θέμα του Γύρου της Ντόχα που έχει παγώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της G20 στο Πίτσμπουργκ.

Όπως υποστηρίζουν, η επίτευξη μιας συμφωνίας για το εμπόριο θα λειτουργούσε ως σημαντική ενίσχυση για την τόνωση της διεθνούς οικονομίας εν μέσω της ύφεσης. Ο κ. Λαμί υποστηρίζει ότι οι διεθνείς ηγέτες θα πρέπει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην αυστηρότερη εποπτεία του χρηματοοικονομικού συστήματος προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση αλλά και στην προετοιμασία της Συνόδου της Κοπεγχάγης για τις κλιματικές αλλαγές.

Λάθος κατεύθυνση

«Η χρήση εμπορικών πρακτικών για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση», υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί.

(Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 04/09/2009)

 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca) -- ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg