profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 06:35
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Media:

Ηρθε το τέλος

Από τον ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΙΑΤΗ, ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε )

Πλησιάζει το τέλος της τηλεόρασης όπως την ξέρουμε; Ναι, ισχυρίζεται ο Μπομπ Γκάρφιλντ (κριτικός διαφήμισης στο Advertising age και συμπαρουσιαστής της εκπομπής On the Media στο National Public Radio της Αμερικής).

Στο βιβλίο του «Το σενάριο του χάους» (The chaos Scenario) μας προειδοποιεί: οι διαφημίσεις όπως τις ξέραμε θα αφανιστούν. Αν αγαπάτε να τις μισείτε τώρα χειροκροτείστε... Να ξέρετε όμως ότι μαζί με τις διαφημίσεις θα εξαφανιστούν και τα καλά τηλεοπτικά προγράμματα. Δεκαετίες τώρα τα δυο τους πάνε μαζί...  

Όταν λοιπόν το περιεχόμενο «αποφάσισε» να μεταδοθεί δωρεάν στο Ιντερνετ, δεν «σκέφτηκε» τις αναταράξεις που θα προκαλέσει στη μόνιμη και κερδοφόρα σχέση του με τη διαφήμιση. «Όταν είδαμε στην Αμερική τον τοπικό Τύπο να χάνει τις κάποτε εξαιρετικά προσοδοφόρες μικρές αγγελίες από το Ιντερνετ, δεν σκεφτήκαμε τις συνέπειες, απλά καλωσορίσαμε τη νέα εποχή. Σήμερα που οι περισσότερες απ' αυτές τις εφημερίδες έκλεισαν, είναι πια αργά...», εξηγεί ο συγγραφέας. Την ίδια μοίρα, υποστηρίζει, θα έχουν και τα πολυαγαπημένα μας τηλεοπτικά προγράμματα.

Το τηλεοπτικό κοινό συρρικνώνεται. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Για παράδειγμα, αναφέρει ο Γκάρφιλντ, τον «Mentalist» πέρυσι (μια επιτυχημένη σειρά) είδε κατά μέσο όρο ανά επεισόδιο το 3,2% του αμερικανικού κοινού. Ποσοστό πολύ μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι μερικές μόνο δεκαετίες πριν ανάλογες επιτυχημένες σειρές ξεπερνούσαν το 10%. Είναι επομένως, συμπεραίνει, πολύ δύσκολο σήμερα για έναν διαφημιστή να βρει τα μάτια που χρειάζεται για τις πωλήσεις του.

Η τηλεόραση αναμφισβήτητα παραμένει ακόμη το μέσο που συγκεντρώνει τα βλέμματα. Πώς; Πουλώντας ολοένα και ακριβότερα τον τηλεοπτικό του χρόνο. Οι διαφημιστές όμως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πληρώνουν, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε ολοένα και μικρότερο κοινό. Η ποιότητα, λοιπόν, του περιεχομένου σύντομα και με μαθηματική ακρίβεια θα αρχίσει να φθίνει... Γεγονός που θα διώξει ακόμη περισσότερους τηλεθεατές... Έτσι είναι η αλυσίδα των πραγμάτων... Αν και δεν θα συμμεριζόμασταν με την ίδια ευκολία ότι η έλλειψη ποιότητας στην TV διώχνει τηλεθεατές. (Άλλη η ιστορία όμως αυτή...).

Τα δύο σενάρια που ο Γκάρφιλντ προβλέπει είναι: 1) να φτιάχνουν καλά προγράμματα κανάλια όπως το ΗΒΟ που βασίζονται στις συνδρομές και όχι στις διαφημίσεις και 2) να αυξηθούν τα χαμηλού κόστους webisodes, οι σειρές δηλαδή που άρχισαν να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο.

Και με τα διαφημιστικά σποτάκια τι θα γίνει; Ο Γκάρφιλντ προβλέπει ότι σιγά σιγά θα εξαφανιστούν και θα αντικατασταθούν με interactive on line υπηρεσίες. Ηδη οι ιστοσελίδες των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών δέχονται υπολογίσιμο αριθμό επισκέψεων καταναλωτών που είτε παραπονιούνται είτε περιγράφουν τις επιθυμίες τους... Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι αυτού του είδους η υπηρεσία, που κρίνεται ως «αποτελεσματική μέθοδος μάρκετινγκ», θα ενδυναμωθεί τα επόμενα χρόνια.

Και για να το τεκμηριώσει χρησιμοποιεί το εξής παράδειγμα: Το 2006 τα γνωστά ανά την Αμερική θεματικά πάρκα «Six Flags» συμπλήρωσαν 45 χρόνια λειτουργίας και αποφάσισαν να δωρίσουν 45.000 εισιτήρια. Απευθύνθηκαν στη μεγάλη διαφημιστική εταιρεία τους να «πουλήσει» την προσφορά. Θα περίμενε κανείς να φτιάξουν σποτάκια για το ραδιόφωνο, ακόμη και την τηλεόραση για να ενημερωθεί το κοινό. Αντίθετα, διαπιστώνοντας τη νέα πραγματικότητα, οι διαφημιστές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μόνο το Craigslist, τη μεγάλη αμερικανική εταιρεία μικρών αγγελιών στο Ιντερνετ. Τα εισιτήρια «έφυγαν» σε πέντε ώρες. Η δουλειά έγινε, αλλά όπως αναρωτήθηκε το στέλεχος της διαφημιστικής «πόσο χρεώνεις τον πελάτη γι' αυτό;».

(Πηγή: http://www.enet.gr/, Ημερομηνία Δημοσίευσης: Σάββατο 22 Αυγούστου 2009)

 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca) -- ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg