profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 08:09
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»*

* Περίληψη πρότασης, υποβλήθηκε στο Culture 2009

Το δίκτυο «Ήλις - Ερύμανθος - Φολόη», σε συνεργασία με οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο, παρουσιάζει την πρωτοβουλία με τίτλο «Ο Μύθος του Ηρακλή στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», με διακριτικό τίτλο «Ηράκλεια». Στόχος, η προώθηση του Συνεδρίου «Ηρακλής στην Τέχνη και την Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα» που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2010, και φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο για την ανάδειξη της μυθολογίας σε τουριστικό πόρο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μια ακόμα πρωτοβουλία στο πλαίσιο του καινοτόμου σχεδίου «Τόποι Μύθοι και Άθλοι του Ηρακλή».

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχθεί η επιρροή του μύθου του Ηρακλή στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την παιδεία και τις τέχνες, καθώς και το πώς διαχρονικά επηρεάζει και συνδέει πολιτισμικά τις Ευρωπαϊκές χώρες από την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έως σήμερα.

Μια άλλη διάσταση του προγράμματος, είναι το ότι ο Μύθος του Ηρακλή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός διεθνικού διαλόγου και συνεργασίας για την πολιτισμική επιχειρηματικότητα. Αυτό θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της παγκόσμιας ιδέας του μύθου ως ισχυρό προϊόν και όνομα στην επικοινωνία και τον πολιτισμό, καθώς αποτελεί διαχρονικό πολιτισμικό απόθεμα. Συγκεκριμένα, οι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι οι ακόλουθοι:

  1. Η ανάδειξη του Μύθου του Ηρακλή ως κοινή Ευρωπαϊκή πολιτισμική κληρονομιά και η ψηφιακή ένωση των μυθικών περιοχών του Ηρακλή στην Πελοπόννησο με την Ευρώπη, μέσω της ανάπτυξης ενός δικτυακού τόπου με σκοπό τη δημιουργία ενός ταξιδιού στην ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό όλων των Ευρωπαίων.
  2. Η δημιουργία και κυκλοφορία των πολιτισμικών παραδοτέων και των καλλιτεχνικών έργων με θέμα τον Ηρακλή, καθώς και η υποστήριξη της κινητικότητας των καλλιτεχνών, των επαγγελματιών και των οργανισμών στον πολιτισμικό τομέα.
  3. Η παρακίνηση σε έναν δια-πολιτισμικό διάλογο γύρω από τις ευκαιρίες που αναδύονται για την πολιτισμική επιχειρηματικότητα βασισμένη στην κοινή Ευρωπαϊκή πολιτισμική κληρονομιά, η οποία θα συνεισφέρει στη μακρόχρονη ανάπτυξη της πολιτισμικής συνεργασίας μεταξύ οργανισμών και ατόμων στην Ευρώπη.

Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν υπό το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό πολιτισμικό έργο είναι οι εξής:

Α)   Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία

Β)   Γιορτή στην Αρχαία Ολυμπία

Γ)   Διάδοση και ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης και ψηφιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος

Πρόσθετη αξία για την Ευρώπη

Η πρόσθετη αξία για την Ευρώπη συντελείται από, τις πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τον διάλογο και την πρόταση ιδεών μεταξύ των βασικών συμμετεχόντων, την πολιτισμική ανταλλαγή παραδοτέων και την πρόκληση που αποτελεί η ενίσχυση της πολιτισμικής επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, ο βαθμός στον οποίο το πλάνο μπορεί  να παράξει πραγματική πρόσθετη αξία προέρχεται από το θέμα του προγράμματος, το οποίο είναι ιστορικό και έχει σημαντική Ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς, η πολιτισμική επιχειρηματικότητα γύρω από το μύθο του Ηρακλή έχει αναπτυχθεί από τα αρχαία χρόνια και, συγκεκριμένα, από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ναοί, αγάλματα, ζωγραφική, αγγειοπλαστική και νομίσματα διακοσμούν τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης και του κόσμου. Την σύγχρονη εποχή, η ψηφιακή τεχνολογία και το ίντερνετ, παρέχουν ευκαιρίες και νέες δυνατότητες σημαντικής εκμετάλλευσης αυτής της νέας Ευρωπαϊκής πολιτισμικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη της πολιτισμικής επιχειρηματικότητας. Η ανάδειξη αυτής της πολιτισμικής κληρονομιάς δίνει το κίνητρο και διεγείρει την οικονομική δραστηριότητα χωρίς να αμφισβητείται η πρόσθετη αξία.

Η εφαρμογή του έργου, αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον και την συμμετοχή επαγγελματιών και καλλιτεχνών καθώς η φήμη του Ηρακλή αυξάνει το ενδιαφέρον σε πολλούς τομείς της τέχνης. Καθώς ο μύθος του Ηρακλή έχει περάσει στην κοινή Ευρωπαϊκή κουλτούρα, είναι φυσικό να διευκολύνει το διάλογο και αυτό είναι και το σημείο από το οποίο η σύγχρονη πολιτισμική κίνηση γεννά πρωτότυπες ιδέες.

Α)   Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία

Μέσω της διεξαγωγής εκδηλώσεων και εργαστηρίων από τους τρεις διεθνικούς συνεργάτες, θα παρουσιαστεί ο μύθος του Ηρακλή ως κοινή Ευρωπαϊκή πολιτισμική κληρονομιά, καθώς και τα αποτελέσματα του έργου. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα διεξαχθούν, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, διαλέξεις με θέμα τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί και την πολιτισμική επιχειρηματικότητα, θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις. Βασικό στοιχείο αποτελεί ο αντίκτυπος του μύθου στις διάφορες μορφές τέχνης και ο αντίκτυπος στην πολιτισμική επιχειρηματικότητα.

Στόχοι: η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος και του μύθου του Ηρακλή ως κοινή Ευρωπαϊκή πολιτισμική κληρονομιά και η παρουσίαση των οικονομικών ευκαιριών που μπορεί να αναδυθούν από την ανάπτυξη της πολιτισμικής επιχειρηματικότητας.

Β)   Γιορτή στην Αρχαία Ολυμπία

Η Μ.Κ.Ο. «Ήλις» έχει αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή γιορτής στην Αρχαία Ολυμπία με τίτλο «Ηράκλεια 2010», όπου θα συμμετέχουν καλλιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες θα παρουσιάσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με θέμα τον Ηρακλή, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, καθώς και άλλες εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχοι: η στήριξη της κινητικότητας των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών στον τομέα του πολιτισμού, η ενθάρρυνση της ανταλλαγής καλλιτεχνών, πολιτισμικών προϊόντων και προγραμμάτων σχετικών με το μύθο του Ηρακλή, η καθιέρωση ετήσιων πολιτισμικών γεγονότων με πανευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον με θέμα το μύθο του Ηρακλή, που θα λειτουργεί ως πρόδρομος για την πολιτισμική συνεργασία μεταξύ οργανισμών και ατόμων στην Ευρώπη.

Γ)    Διάδοση και ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης

Η Διάδοση και ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης είναι μια ουσιαστική διαδικασία που θα συνεισφέρει στην ικανότητα υποστήριξης του προγράμματος και θα καθιερώσει μια αλληλεπίδραση ανάμεσα στα αποτελέσματα του σχεδίου και τις απαιτήσεις των χρηστών.

Μέσω της Δικτυακής Πύλης θα παρουσιάζονται, το προτεινόμενο έργο, τα αποτελέσματα και ο μύθος του Ηρακλή στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Συγκεκριμένα, θα διασφαλιστεί η ψηφιακή ένωση μεταξύ των μυθολογικών περιοχών του Ηρακλή στην Πελοπόννησο και της Ευρώπης με τη δημιουργία ενός ταξιδιού στην ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό για όλους τους Ευρωπαίους. Επίσης, θα μπορούν όλοι (επισκέπτες, τουρίστες, μαθητές, πολιτισμικά ιδρύματα κτλ) να βρουν συνεργάτες με στόχο να υλοποιούσουν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής και διαλόγου, να προωθήσουν τα πολιτισμικά προϊόντα και τα καλλιτεχνικά έργα με θέμα τον Ηρακλή ή να χρησιμοποιήσουν το παρόν ως ένα καλό παράδειγμα Θα παρουσιάζονται έρευνες και εργασίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα, από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα θα παρέχει συνδέσεις με άλλες σχετικές ιστοσελίδες και θα σκοπεύει στη δημιουργία ενός δικτύου γνώσης και πληροφόρησης γύρω από τον τομέα του πολιτισμού και θα παρέχονται εργαλεία για την ανάπτυξη της Πολιτισμικής Επιχειρηματικότητας. Τέλος, θα ενεργεί ως ένα εργαλείο διανομής πληροφοριών γύρω από το πρόγραμμα.

Παράλληλα θα οργανώνονται εργαστήρια, συζητήσεις, σεμινάρια και συνέδρια όπου θα συμμετέχουν οι συνεργάτες του προγράμματος.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca) -- ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg