profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 09:24
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
PDF Εκτύπωση E-mail

Νέα συνένωση Δήμων και αιρετός Περιφερειάρχης αλλά ... από το 2014!

Θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των δήμων στην Αρκαδία.

Ετοιμάζουν να ορίσουν έδρα της νέας Περιφέρειας την Πάτρα και να αφήσουν στην Τρίπολη μόνο την υποβαθμισμένη Νομαρχία. Θα ... «σφίξουν τα λουριά» στους Δήμους, αφού δίνεται εντολή για «δραστικό περιορισμό εξόδων»

Έβγαλε πολλές ειδήσεις η τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στη Βουλή, για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης. Οι ειδήσεις αυτές μάς αφορούν άμεσα, διότι προβλέπονται σημαντικές αλλαγές σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες. Σήμερα, η στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει κωδικοποιημένα όλες τις αλλαγές που σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Αρχικά, υπογραμμίζουμε το εξής: Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αυτές θα γίνουν στο τέλος του 2014. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2010 θα ισχύει ό,τι ίσχυε και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Δηλαδή, παραμένουν ως έχουν οι Δήμοι, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις νομαρχίες, δεν εκλέγεται αιρετός περιφερειάρχης και ισχύει το όριο εκλογής του 42% από την πρώτη Κυριακή.

Πάμε τώρα στα σχέδια της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τα εξής:

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: «... θα προχωρήσουμε σε διεξοδική διαβούλευση με όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, που βεβαίως θα κορυφωθεί με τη διαβούλευση και πάλι ανάμεσα στα κόμματα και μέσα στο Κοινοβούλιο.

...Στη νέα αρχιτεκτονική που σχεδιάζουμε ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης αποτελείται από ισχυρούς δήμους. Άρα, λιγότερους δήμους στο σύνολο της χώρας.

...Είναι αυτονόητο ότι ο ισχυρός δήμος θα προκύψει από την εξασφάλιση της πραγματικής οικονομικής αυτοτέλειάς του που προϋποθέτει φορολογική αποκέντρωση, βεβαίως και ενίσχυση των διοικητικών μηχανισμών του».

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΗΣΕΑΣ»: «... απόφασή μας είναι ενισχύσουμε τους πρωτοβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και να προωθήσουμε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας σε αυτούς. Συγκεκριμένα θα προχωρήσουμε σε ένα νέο ριζικά βελτιωμένο πρόγραμμα έργων για τους Ο.Τ.Α Α' βαθμού, σε αντικατάσταση του «ΘΗΣΕΑ», που παρουσιάζει δυσλειτουργίες, παρά την πρόοδό του, αδικίες και μεγάλη υστέρηση στην απορροφητικότητα....Επίσης, θα επιβάλλουμε τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα όλων των χρηματοδοτήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση».

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ: «Δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται οι Ο.Τ.Α., ιδίως σε συνθήκες δημοσιονομικού εκτροχιασμού, από το δραστικό περιορισμό εξόδων και καταναλωτικών δαπανών. Είναι μείζον θέμα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, για κάθε Έλληνα φορολογούμενο να πει σταδιακά «τέρμα στο απαράδεκτο καθεστώς των υπερδανεισμένων, ζημιογόνων και ελλειμματικών δήμων της χώρας». Στο ίδιο πλαίσιο θα καθιερώσουμε καθεστώς υπαγωγής όλων των δαπανών των δήμων, όλων των δήμων, στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πριν αυτές οι δαπάνες πραγματοποιηθούν».

ΕΚΛΟΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ: «Όσον αφορά το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, αυτός πλέον θα αποτελείται από τις αιρετές περιφέρειες. Η αιρετή δε περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα έχει επικεφαλής αιρετό περιφερειάρχη και αιρετό περιφερειακό συμβούλιο».

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ: «Οι νομαρχίες θα λειτουργούν πλέον ως διοικητικές μονάδες της οικείας περιφέρειας. Είναι αυτονόητο ότι θα εξασφαλιστεί η αναλογική εκπροσώπηση των νομών στη σύνθεση του εκλεγμένου περιφερειακού συμβουλίου».

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ «42%»: «... επίσης καταργείται στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως έχουμε δεσμευθεί και το ισχύον εκλογικό σύστημα με την προϋπόθεση του 42%».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΣΤΗ 2η ΓΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: «Όμως, στο χώρο της αυτοδιοίκησης οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μία ακόμα σημαντική απόφαση και για την οποία έχουμε καθυστερήσει παρ' ότι έχουν και στο παρελθόν υπάρξει σχετικές ανακοινώσεις και εξαγγελίες. Πρόκειται για το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στη δεύτερη γενιά μεταναστών και στους μετανάστες που διαθέτουν άδεια μακροχρόνιας διαμονής και έχουν συμπληρώσει πενταετία.

Πρόθεσή μας είναι ήδη να συμμετάσχουν με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι μία πρωτοβουλία ώριμη και αυτονόητη εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προχωρούμε στο μέτρο αυτό στο πλαίσιο μίας συνολικής νέας μεταναστευτικής πολιτικής παράλληλα με τον στόχο της μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση, που υπηρετείται μέσα από το εμπόδιο, μέσα από τον τερματισμό της Ελλάδας ως «ξέφραγο αμπέλι» που ανέφερε προηγουμένως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: «Για λόγους ουσιαστικούς και συμβολικούς απόφασή μας είναι το πρώτο νομοσχέδιο του δικού μας Υπουργείου σε συνεργασία με το Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να αφορά στην υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποφάσεων και των πράξεων των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και των Υφυπουργών, οι οποίες βεβαίως συνεπάγονται δαπάνες για το δημόσιο.

Η υποχρέωση αυτή θα επεκταθεί σε όλους τους φορείς άσκησης της εξουσίας και διαχείρισης, όπως είναι βεβαίως όλοι οι γενικοί γραμματείς, οι νομάρχες, οι δήμαρχοι, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου».

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: «Σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ καθιερώνουμε ετήσιο πολυμορφικό διαγωνισμό εισαγωγής στο δημόσιο με συνδυασμό μορίων και γραπτών εξετάσεων. Οι προσχηματικές συμβάσεις έργου με φυσικά πρόσωπα καταργούνται με το απαραίτητο βεβαίως μεταβατικό στάδιο για τους ήδη υπηρετούντες. Όλες οι διαδικασίες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση διενεργούνται από το ΑΣΕΠ. Βάζουμε τέρμα στα πελατειακά stage στο δημόσιο, βάζουμε τέλος στην πελατειακή συνέντευξη στο δημόσιο καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε να αποκατασταθεί η αξιοκρατία.»

 

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις Ημ. Δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2009

 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca)

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό
(Πρέσπα - Κορυτσά)

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg