profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 06:25
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΛΕΜΑ

ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ

Σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής κρίσης με τις Κασσάνδρες να περιγράφουν ένα μαύρο μέλλον, μπροστά στην προοπτική της μεγάλης επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο και σαν επακόλουθο την συρρίκνωση της καλλιτεχνικής-πολιτιστικής δημιουργίας, δε μένουμε απαθείς.

Επειδή ο πολιτισμός είναι ζωή και μέσα από αυτόν μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία και να ανοίξουμε δρόμους, επιστρατεύουμε όλα με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε για να διώξουμε τη μιζέρια και τη μοιρολατρία.

Το Νεανικό Πλάνο, ο φορέας που οργανώνει τα μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής δημιουργίας - Camera Zizanio, με τη γνωστή ευαισθησία σε οτιδήποτε αφορά τη νέα γενιά,  οργανώνει μια αντεπίθεση αισιοδοξίας σε πολλαπλά επίπεδα.

Στην Ελλάδα:

·         Τα γραφεία του στον Πύργο Ηλείας μετατρέπονται σε μια λέσχη δημιουργίας. Κάθε δεύτερη  Πέμπτη, νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους και διασκεδάζουν με τους φίλους κάτω από τον ευρηματικό  τίτλο « Ή σπρεντάρουμε ή σπιντάρουμε».

·         Υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις δυο νέες σημαντικές τοπικές πρωτοβουλίες

Α. Τα Κινηματογραφικά πρωινά της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου που με ουσιαστικό τρόπο εντάσσουν τον παιδικό κινηματογράφο στην εκπαιδευτική διαδικασία με προβολές στο θέατρο Απόλλων του Πύργου.

Β. Την ανεξάρτητη κινηματογραφική και πολιτιστική ομάδα «ΣινεφΗλεία» που οργανώνει προβολές στο ΤΕΙ Πύργου.

- Το μικρό γραφείο διανομής του Νεανικού Πλάνου και στα πλαίσια της πολύ συνειδητής πολιτικής υποστήριξης του ελληνικού ποιοτικού κινηματογράφου ανέλαβε το βάρος της διανομής της τελευταίας ταινίας του Βασίλη Ντούρου  «Το Βουνό μπροστά» μια ταινία για τον φόβο του ξένου, τον ρατσισμό και την αλαζονεία... Θα ακολουθήσουν και άλλες ταινίες.

- Ο κινηματογράφος ΦΙΛΙΠ, τον οποίο διαχειρίζεται το Νεανικό Πλάνο,  θα φιλοξενήσει ένα 4ήμερο πανηγυρικό φεστιβάλ της ομάδας ΤΣΙΡΙΤΣΑΝΤΣΟΥΛΕΣ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων της ομάδας  από την  Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 7 Μαρτίου.

- Συνεχίζει το πρόγραμμα «Κινηματογραφικά απογεύματα στο σινε ΦΙΛΙΠ» με το χαμηλό εισιτήριο προσφέροντας ποιοτικές ταινίες για τα παιδιά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, στην πιο πυκνοκατοικημένη - και παραμελημένη- γειτονιά της Αθήνας, την Κυψέλη.

- Συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό έργο προωθεί το πρόγραμμα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» που οργανώνει σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και περιλαμβάνει προβολές ταινιών ποιότητας και κινηματογραφικά εργαστήρια και σεμινάρια για παιδιά.

Το πρόγραμμα των αμέσως επόμενων ημερών περιλαμβάνει:

Α. Στις 26,27 και 28 Φεβρουαρίου στην Κορησό (Καστοριά) στα πλαίσια του τριήμερου θα προβληθούν οι ταινίες του Νεανικού Πλάνου:  «Ο Ντέσμοντ και το τέρας του βάλτου», του Magnus Carlsson,  Σουηδία (ταινία κινουμένων σχεδίων, μεταγλωττισμένη), «Ταχάαν, το παιδί με τη χειροβομβίδα» του Santosh Sivan και «Ο κος Λεονάρδος και οι άλλοι» του Ν. Θεοδοσίου (ντοκιμαντέρ για τους πλανόδιους κινηματογράφου). Παράλληλα θα γίνει κινηματογραφικό εργαστήριο για μαθητές του Γυμνασίου και μαθητές του δημοτικού.

Β. στις 2 Μαρτίου, στην Αριδαία ένα σεμινάριο για τη γέννηση και τη γλώσσα του κινηματογράφου μέσα από την προβολή σπάνιων ταινιών με τίτλο «Από τα θαυμάσια του κ. Έντισον στη μαγεία του Μελιές», για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Την ίδια μέρα στα πλαίσια της εβδομάδας Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που οργανώνει η θεατρική ομάδα προ-θέση θα προβληθεί η ταινία του Ν. Θεοδοσίου «Σάντα Μπάρμπαρα- Φαντάσματα στην Κερύνεια».

Στο εξωτερικό:

Ο Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής  του Φεστιβάλ Ολυμπίας:

·         Tαξίδεψε στο Βερολίνο για να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της ECFA - European Children's Film Association της οποίας είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της διανομής παιδικών και νεανικών ταινιών στις συνθήκες της ψηφιακής εποχής.

·         Προωθεί τη διαδικασία μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη του αριστουργήματος του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» μέσα από μια διεθνή συμπαραγωγή, στην οποία το ΕΚΚ αδικαιολόγητα αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Η Camera Zizanio, με τις ελληνικές νεανικές δημιουργίες υπό μάλης, ταξιδεύει:

·         Τον Απρίλιο, στο Βελιγράδι, όπου στα πλαίσια του Βαλκανικό Kids for Kids Festival θα κάνει μια δίωρη παρουσίαση  ταινιών που έχουν δημιουργήσει παιδιά και έφηβοι στην Ελλάδα.

·         Το Μάιο, στην Ισπανία, όπου στα πλαίσια του Φεστιβάλ νεανικών ταινιών στην επαρχία της  Εξτραμαντούρα θα παρουσιάσει τη δουλειά της Camera Zizanio μέσα από ταινίες και ομιλίες.

·         Οι βραβευμένες ταινίες του 2009 προβάλλονται στη Λάρισα στα πλαίσια του 2ου  artfools video festival.

·         Στο πρόγραμμα υπάρχουν κι άλλα ταξίδια που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

·         Φέτος άλλωστε η Camera Zizanio, μοναδική στο είδος της διοργάνωση στην Ευρώπη, γιορτάζει τα δέκα της χρόνια και δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να χαλάσει αυτή τη γιορτή.

 

Βέβαια όλες οι δράσεις και όλες αυτές που προγραμματίζονται έχουν οικονομικό κόστος. Αλλά η απραξία σημαίνει θάνατος. Ζητάμε την ουσιαστική οικονομική υποστήριξη από κρατικούς φορείς.

Ζητάμε από τα σχολεία την οργάνωση προβολών στο Σινε ΦΙΛΙΠ με ταινίες από την πλούσια ποιοτική ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου με μειωμένο εισιτήριο.

Καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην αντεπίθεση αισιοδοξίας να συνεργαστούν μαζί μας.

 

Φεβρουάριος 2010 ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων

www.neanikoplano.gr

Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca)

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό
(Πρέσπα - Κορυτσά)

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg