profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 12:33
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
Προσχέδιο Εισήγησης Ομάδας Περιβάλλοντος για την Ολομ PDF Εκτύπωση E-mail
07.04.11

ΠροσχέδιοΕισήγησης Ομάδας Περιβάλλοντος

για τηνΟλομέλεια της 16ης Απριλίου 2011

τουΠαρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

 

Σκοπός της ομάδας μας είναι ηανάπτυξη της συνεργασίας των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών πουσυμμετέχουν και η ταυτόχρονη ενδυνάμωσή τους, ώστε αυτές να επηρεάζουναποτελεσματικά την εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική.

Η πολιτικήηγεσία του ΥΠΕΚΑ τόσο εχτές όσο και σήμερα, δεν επιδιώκει συνεργασία, μαζί μας,αλλά περιορίζεται στην αυτοδημιουργία ομάδων εθελοντών  γιατην προστασία του Δάσους με με συντονιστικό ρόλο στο Δήμο. Γιατην εκπαίδευσή τους παραπέμπει στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Διά βίουΜάθησης του Υπουργείου Παιδείας «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους»γιατη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών, πουπεριλαμβάνει και τις πυρκαγιές.

Μέχρι προχτές  13 Απριλίου2011 είχε τεθεί σε Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου - Πλαισίου"για τα Απόβλητα" .σε συνέχεια μιας σειράςσημαντικών νόμων για το περιβάλλον όπως «ΧρηματοδότησηΠεριβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις» «Θαλάσσια στρατηγική για τηνπροστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων – Εναρμόνιση με οδηγία  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τουΣυμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008» «Προστασία τηςΒιοποικιλότητας» «Επιτάχυνση της Ανάπτυξης τωνΑνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής»«Προστασία ορεινού όγκουΥμηττού»

Στη δράση του Υπουργείου πρέπει να αναγνωρίσουμε τέλος,την επιτυχία του κατά της παράνομης διαφήμισης και την ευρεία ανάπτυξη φιλικώνπρος το περιβάλλον μορφών ενέργειας.

 

Στόχος μας είναι η προστασία της βιοποικιλότητας, η προστασίατων ζώων, η μείωση των επιπτώσεων της ρύπανσης στη δημόσια υγεία και ταοικοσυστήματα και η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων λαμβάνοντας υπόψητις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στους τομείς της περιβαλλοντικήςπολιτικής συμπεριλαμβάνονται:

·       η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

·       η διαχείριση των αποβλήτων και η ανακύκλωση

·       η προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και ηορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων

·       η προστασία από την αέρια ρύπανση

·       η προστασία από τις δυσμενείς επιπτώσεις τηςηχορύπανσης και των ακτινοβολιών

·       η προστασία από τη βιομηχανική ρύπανση

·       η διαχείριση κινδύνων

·       τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης

·       η διαχείριση περιβαλλοντικών δεδομένων

·       η πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφορία

Πως όμωςμπορεί να επιτευχθεί ένας τόσο ευρύς και γενικός στόχος?

1. Επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε την τοπικήαυτοδιοίκηση να αναπτύξει συνεργασίες με τις εθελοντικές μας οργανώσεις και νααναλάβουν πρωτοβουλίες διοργάνωσης περιβαλλοντικών δράσεων θέτοντας σε δεύτερημοίρα τις προσωπικές ή πολιτικές στρατηγικές τους..

2.Συμμετέχουμε στη δημόσια διαβούλευση για θέματα περιβάλλοντος

3.Αναδεικνύουμε τη σπουδαιότητα της κοινωνικής οικονομίας. Μίας οικονομίας στην οποίο πρωτοστατούν  οικονομικές δραστηριότητες με κοινωνικούς σκοπούς καιστόχους. Στην Ευρώπη, η κοινωνική οικονομία αντιπροσωπεύειτο 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και απασχολεί 11 εκατ. εργαζόμενους. Επίσης,αντιπροσωπεύει το 5,9% της συνολικής απασχόλησης και το 6,7% της μισθωτήςαπασχόλησης.

4.Καταγγέλλουμε τις πελατειακές σχέσεις του πολιτικού συστήματος με επαγγελματίες του είδους στο χώρο τωνεθελοντικών οργανώσεων, οι οποίοι μονοπωλούν τους εθνικούς και κοινοτικούςπόρους της κοινωνίας τν πολιτών. Εκτός από τη WWF, τη Greenpeace, τη Μεσογειο SOS, τον Αρκτούρο και τηνΟρνιθολογική Εταιρία, ήρθε η ώρα να γνωρίσει το ΥΠΕΚΑ και τις Οργανώσειςτης Κοινωνίας των Πολιτών

5. Εντείνουμε την αυτοοργάνωση, δηλαδή την αλληλοϋποστήριξημεταξύ των οργανώσεών μας ενημερώνοντάς μέσω φόρουμ για την επικαιρότητα που τις αφορά , προτείνονταςάμεσες παρεμβάσεις και σχεδιάζοντας ορθά δράσεις.

6. Η οργάνωσή μας εκτός από τη θεματική τηςαρμοδιότητα, λειτουργεί και με γεωγραφικά κριτήρια σε περιφερειακή δομή.

Φίλεςκαι φίλοι,

Χωρίς τη συμμετοχική οικολογία, χωρίςαυτοδιαχειριζόμενο μητρώο οργανώσεων, χωρίς συμμετοχική δημοκρατία, χωρίςενεργούς πολίτες, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει ένα Κράτος σε θέματαπεριβάλλοντος, ο τελικός λογαριασμός θα είναι αρνητικός.

Όπως μας έδειξε το πρόσφατο παράδειγμα της Ιαπωνίας, τα προβλήματα δενλύνονται με ψυχρό τεχνοκρατικό τρόπο, αλλά με τη συμμετοχή των Οργανώσεωντης Κοινωνίας Πολιτών σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και εφαρμογής τηςπεριβαλλοντικής και ειδικότερα της ενεργειακής στρατηγικής.

Διεκδικούμε,αγωνιζόμαστε, σχεδιάζουμε για το μέλλον. Με δημοκρατικούς θεσμούς αλληλεγγύηςκαι διαφάνειας. Χωρίς αποκλεισμούς, αγκυλώσεις και παρωπίδες. Με έναν και μόνοσκοπό, τη βελτίωση της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Σας ευχαριστώ

ΓιώργοςΚαστάνης, ΤεχνολόγοςΠολιτικός Μηχ/κος, Δίπλωμα Οικονομικών DMS, Μεταπτυχιακό Οικονομικών ΜΒΑ, Πρόεδρος τηςπεριβαλλοντικής οργάνωσης ΙΛΙΣΟΣ, (HELLENIC AID, ΑΜ 519, μέλος του ΠανελληνίουΔικτύου Οικολογικών Οργανώσεων ΠΑΝΔΟΙΚΟ, μέλος της Βουλής της Κοινωνίας τωνπολιτών, μέλος του Παρατηρητηρίου Ελευθέρων χώρων Αθήνας- Αττικής,), Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου εθελοντικών οργανώσεων«ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ» (JOINT ACTION) Πρόεδρος του Συλλόγου «Πανόραμα» Αιδηψού,Αντιπρόεδρος της ΕΚΣ Ναυτοπροσκοπικού Κέντρου Δέλτα Φαλήρου, Αντιπρόεδρος τηςΟμοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΗ, Πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών Καλλιθέας, Μέλος ΔΣτης Παλλακωνικής Ένωσης. Μέλος της ΕπιτροπήςΠεριβάλλοντος του Οργανισμού «Έργο Πολιτών», Αντιπρόεδρος της ΕΚΣΝαυτοπροσκοπικού Κέντρου Δέλτα Φαλήρου ΕπίτιμοςΠρόεδρος της Τσεχοελληνικής Εταιρείας CHS (Czech – Hellenic Society) με έδραστην Πράγα. Έχει διατελέσει Εντεταλμένος Σύμβουλος της Ολυμπιακό ΧωριόΑΕ, Αντιπρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου και ΔημοτικόςΣύμβουλος  Καλλιθέας. Τηλ. 6972600130, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 

Τελευταία ανανέωση ( 07.04.11 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca)

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό
(Πρέσπα - Κορυτσά)

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg