profilmko.png

V.TAKTIKOS&SYNERGATES

taktikosksynergates.jpg 

koinethel1.jpg

econsultant.jpg 
komvos2.png 

diathe.jpg
 
 

kladis2.jpg 
   Παραδοσιακά & Βιολογικά
        Προϊόντα Κρήτης

Statistics

OS: Linux g
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.51-38.2
Ώρα: 03:41
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Μέλη: 11
Νέα: 859
Σύνδεσμοι: 5

__1.jpg

Αγρόκτημα Κατσαρός

un.jpg 

  Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους

prasini2.jpg

Εθελοντές Δημοσιογράφοι

ethelontes.jpg

  Κοινότητα εθελοντών  διαδικτύου

diadiktio.jpg

         

          Μ.Κ.Ο. Ερύμανθος

erymanthosmko.jpg


 
ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 69, ΑΘΗΝΑ
2108226562 - 6972448046 
: PDF Εκτύπωση E-mail
07.09.15
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
 
Μετ τα προαπαιτομενα για το κλεσιμο της συμφωνας με τους εταρους μας στην Ευρπη και την ψφισ τους στη βουλ, αναγκαστικ ρχεται στο τραπζι και το ζτημα της καταπολμησης της διαφθορς. Σε ειδικ σσκεψη λλωστε ο Πρωθυπουργς θεσε το ζτημα ως προτεραιτητα αφο πρτα παραδχθηκε δημσια τι χθηκε χρνος απ το εσωτερικ μτωπο για την καταπολμηση της διαφθορς σο η Κυβρνηση εχε ρξει λο της το βρος στις διαπραγματεσεις με τους εταρους μας.
Αρκετο αρθρογρφοι μλιστα φλα προσκεμενοι γραψαν τι: Ο Τσπρας κανε το λθος να περιμνει να τελεισει με το εξωτερικ μτωπο για να ασχοληθε με το εσωτερικ. Αυτς ο διαχωρισμς ταν τραγικς, αφο πγε στο τραπζι των διαπραγματεσεων γυμνς απ το ριζοσπαστισμ και τη δναμη που θα εχε η αποτελεσματικ διακυβρνηση απναντι στη διαπλοκ και τα καρκινματα της χρας. Μεττρεψε τον εαυτ του απ ισχυρ αντπαλο που την ισχ του φανερνει η διακυβρνησ του, σε διαπραγματευτ χωρς υπαρκτ απειλ.
δωσε επσης την ευκαιρα στους Ευρωπαους επικριτς του να ισχυριστον τι παρ τα λγια η Ελληνικ Κυβρνηση δεν θγει οτε φορολογε τον παρνομο και προκλητικ πλοτο στη χρα του και μλιστα με στοιχεα δεχνοντας τι ο μσος ρος στη φορολογα του πλοτου στην Ευρπη εναι 13,2% και στην Ελλδα ακμη στο 8% ακυρνοντας τσι στην πρξη τα επιχερηματ του τι, η Κυβρνησ του μχεται για την κοινωνικ δικαιοσνη στην Ελλδα και την Ευρπη.
πως χαρακτηριστικ γραψε ο Κστας Βαξεβνης «στο τραπζι των διαπραγματεσεων πρεπε να πει με τα κεφλια της βρμικης ολιγαρχας για ορεκτικ και με τους διαπλεκμενους για κριο πιτο. Αυτ θα φανρωνε την εικνα ενς ηγτη στο εξωτερικ και θα αποδυνμωνε τα στηργματα της αθλιτητας στο εσωτερικ».
Σημασα χει μως τι ο Πρωθυπουργς μετ την ψφιση του δετερου πακτου μτρων για την συμφωνα επανλαβε την πρθεση της Κυβρνησης να ανοξει μτωπο κατ της διαφορς και να συγκρουστε με κατεστημνα συμφροντα.
Ας δομε μως ποιες μως εναι μερικς απ τις μεγαλτερες εστες διαφθορς στην χρα μας που διαιωνζουν το λλειμμα κοινωνικς δικαιοσνης και την κατασπατληση των πρων που προορζονται για κοινωνικ και οικονομικ ανπτυξη και δεν χουν επαρκς αναδειχθε.
Δεν εναι μνον η φοροδιαφυγ πως συνθως επικαλονται λες οι Ελληνικς Κυβερνσεις, εξαπολοντας κθε φορ νες φοροκαταιγδες σε εκενους που δεν μπορον να κρψουν τα σοδ τους π.χ απ μισθος αλλ ο αδλωτος πλοτος απ τις δραστηριτητες διαφθορς. Ο αδλωτος πλοτος π το ρουσφτι, τη μζα και οι καταχρηστικς συμβσεις υπρ υμετρων στις προμθειες του κρτους και ιδιατερα στην απορρφηση των προγραμμτων ΕΣΠΑ απ το πελατειακ πολιτικ σστημα.
Αυτ το πεδο και την εστα διαφθορς θα πρπει να προσξει ιδιατερα ο Πρωθυπουργς εν θλει να αλλξει κτι ουσιαστικ και αποτελεσματικ. Την διαπλοκ δηλαδ που συγκλυπτε μχρι τρα ολκληρο το πολιτικ και κομματικ σστημα αντιμετωπζοντας με οριζντια συνενοχ το ΕΣΠΑ ως λφυρο της εξουσας και χι ως μοχλ ανπτυξης και συνοχς της κοινωνας που οφελει να εναι.
Γιατ η διαφθορ στο ΕΣΠΑ ξεπρασε κθε ριο ανοχς τα προηγομενα χρνια ρχνοντας στα τρταρα την αξιοπιστα της χρας. Τα κονδλια επσης του ΕΣΠΑ χρησιμοποιθηκαν για να καλψουν χρηματοδοτικ κεν του κρτους εις βρος της παραγωγικς ανασυγκρτησης της χρας.
χουμε επισημνει αρκετς φορς απ αυτ την Εφημερδα μας και με στοιχεα που χουμε διαβιβσει στο Υπουργεο Καταπολμησης της διαφθορς και στον κ. Νικολοδη την σκανδαλδη λεηλασα των κοινοτικν πρων απ το σστημα διαπλοκς.
Ειδικτερα των προγραμμτων που προορζονται για την καταπολμηση της ανεργας και φτχειας για τα οποα υπολογζεται τι μνον το 25% περπου πηγανει απευθεας στους ανργους εν το μεγαλτερο μρος καταλγει σε μια ολιγαρχα απ μεσζοντες και διαπλεκμενους με την γραφειοκρατα των διαχειριστικν Αρχν.
να λλο μρος απ τους διαθσιμους πρους του Ευρωπακο κοινωνικο ταμεου καταλγει για τη συντρηση μιας δαιδαλδους γραφειοκρατας και προς φελος των «κλειστν επαγγελμτων» απορρφησης κοινοτικν πρων.
Στο χορ της προνομιακς  απορρφησης συμμετχουν και μεγλοι συνδικαλιστικο φορες  με τις δικς τους «ΜΚΟ» αστικς μη κερδοσκοπικς εταιρεες και ΜΚΟ των Δμων που απορροφον εκατοντδες εκατομμρια σε κθε προγραμματικ περοδο για την δικ τους συντρηση χωρς να αποδδουν κοινωνικ και αναπτυξιακ ργο .
νας μικρς αριθμς απ Αναπτυξιακς και Αστικς μη κερδοσκοπικς εταιρεες του δημοσου  των ΟΤΑ και ιδιωτικς εταιρεες  χουν απορροφσει την μερδα του λοντος μαζ τα γνωστ ΚΕΚ κντρα επαγγελματικς κατρτισης.
Η σημεριν Κυβρνηση βρθηκε  μπροστ σε να ργιο διαπλοκς και νομιμοποιημνης διαφθορς και θα χρειαστε εκτς των λλων την συμπαρσταση της κοινωνας και πολ διαφνεια για να ξεμπλξει απ αυτ το λαβρινθο. Το πρβλημα μως εναι τι σε πολλς περιπτσεις  θσεις συμβολων χουν αναλβει στελχη που προρχονται απ την δια κστα της γραφειοκρατας.
Τι θα κνει η Κυβρνηση με αυτ το φαινμενο της διαρκος κατασπατλησης των κοινοτικν πρων;
Να υποθσουμε τι θα αναδειχθον και θα προυν το δρμο της δικαιοσνης λες οι υποθσεις κακοδιαχερισης και υφαρπαγς πρων απ ημετρους των προηγομενων Κυβερνσεων που διφορους τρπους χουν κουκουλωθε.
Τι θα γνει μως με τις υποθσεις που εμπλκεται το κρτος, οι διες οι διαχειριστικς αρχς και οι Δμοι Θα υπρξει και εκε νυστρι στη «νομιμοποιημνη» διαφθορ;
Μπορε το κρτος να ελγξει την διαφθορ απ τον κρατισμ και το πελατειακ σστημα;
λα τα δεδομνα δεχνουν τι ο κρατισμς υφαρπζει τους πρους απ την παραγωγικ οικονομα και την κοινωνα κατ παραβαση των κοινοτικν διαρθρωτικν ταμεων λες και οι προι αυτο να ανκουν στην ιδιοκτησα του και χι στην κοινωνα.
Πως λοιπν θα αποκατασταθε η ουσιαστικ νομιμτητα και η κοινωνικ δικαιοσνη στη διαχεριση των κοινοτικν πρων ταν, η κθε κρατικ διαχειριστικ αρχ και συντεχνα του δημοσου διαχειρζεται κατ το δοκον τους κοινοτικος πρους χωρς κοινωνικ λεγχο;
Εναι ξεκθαρο πως δεν υπρχει λλος τρπος απ τη δημιουργα ανεξρτητης Αρχς διαχερισης του ΕΣΠΑ με την συμμετοχ λων των παραγωγικν τξεων και των οργανσεων της κοινωνας πολιτν για να υπρξει κποτε και στη χρα μας αντικειμενικ διχυση των πρων προς λη την κοινωνα.
Η πταξη της διαφθορς και της κλεπτοκρατας σε αυτ τον χρο δεν εναι μνον υπθεση αστυνμευσης και τακτικς δικαιοσνης στο βαθμ που υπρξει κποια καταγγελα αλλ ζτημα θεσμν αξιοκρατας διαφνειας και αντικειμενικς αξιολγησης που δεν εξαρτται κθε φορ απ το κμμα που κυβερν.
Για αυτ απ τον χρο της κοινωνας των πολιτν ζητμε να ανεξρτητο θεσμ μια ανεξρτητη διαχειριστικ Αρχ υπ μεσο κοινωνικ λεγχο που θα εγγυται την αντικειμενικ αξιολγηση των προγραμμτων αυτν υπρ του συνλου της κοινωνας.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό (Πρέσπα - Κορυτσά) / Innovative practices in Biotourism (Prespa-Korca)

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό
(Πρέσπα - Κορυτσά)

content1.jpg

Blogosphera

Αυτο-οργάνωση εθελοντισμού

              & δικτύωση

autorganosi.jpg

_.jpg

      www.wwac.gr w.w.a.c.1.jpg            

ioas.jpg

        www.ioas.gr

      http://www.dionet.gr/                                                                   dho.png                     
logopraxis.jpg
logoedra.jpg
logogrammixois.jpg
grapsasblogspot.jpg